Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sesja wiedźmińska  (Przeczytany 223 razy)
Miras
Obywatel
*

« : 03.08.2010, 21:34 »

Hej!
Zapraszam zarówno nowicjuszy jak i starych wyjadaczy na sesję w nie najmłodszy (choć ciągle popularny?) system "Wiedźmin: Gra Wyobraźni". Górną granicę liczebności drużyny ustalam na 5 osób. Więcej informacji (między innymi odnośnie fabuły) już niebawem. Wszelkie pytania, zgłoszenia i propozycje proszę umieszczać w tym wątku lub kierować poprzez prywatną wiadomość.
Kors
Org
Obywatel

« Odpowiedz #1 : 03.09.2010, 08:01 »

Zgłaszam się Mrugnięcie ale wszystko zależy od tego, gdzie i o której godzinie, ten durny organizator gier fabularnych Ciebie umiejscowi Mrugnięcie
Miras
Obywatel
*

« Odpowiedz #2 : 03.27.2010, 17:38 »

Myślę, że na pewno uda się ustalić jakiś sensowny termin by pasował wszystkim chętnym, wystarczy poczekać na wstępną rozpiskę atrakcji. Tymczasem zamieszczę już jakieś bardziej szczegółowe info choć do konwentu pozostało jeszcze trochę czasu. Mam też nadzieję, że odzew będzie większy i zbieranie graczy pójdzie szybciej Chichot.

Nie mam nic przeciwko tworzeniu postaci tuż przed sesją, ale chętnie przyjmę też wcześniejsze pomysły (mailem: mirek_dziech[at]o2.pl lub przez forum). Pomysły zgłaszane odpowiednio wcześniej mają oczywiście szansę na to, że fabuła będzie zawierać wątki pomyślane specjalnie dla nich. Proszę o nie wymyślanie długich i epickich historii - to pojedyncza sesja, a nie wielka kampania. Preferuję postacie "neutralne"... chodzi mi o uniknięcie ewentualnych rozdźwięków w drużynie; chciałbym uniknąć sytuacji, w której jeden z graczy ma postać fanatycznego elfa z rozbitego komanda, a drugi postać rycerza, który całe życie walczył z nieludźmi. W fabułę najlepiej wpiszą się postacie łowców nagród, najemników, awanturników itp.

Teraz kwestie mechaniczne. Postacie będą tworzone metodą punktową według podręcznika podstawowego (system wad i zalet przedstawiony w dodatku nie przypadł mi do gustu). Lubię postacie nieco silniejsze więc do dyspozycji będą aż 42 punkty. Na pewno zdążymy szybko stworzyć postacie przed sesją, ale można przygotować sobie kartę wcześniej i udostępnić mi ją do wglądu.

Wszelkie pytania i sugestie proszę kierować przez forum lub podanego wcześniej maila.
Pozdrawiam!

EDIT: Opis fabuły, który kiedyś można było przeczytać stał się nieaktulany z racji tego, że biorę udział w "Złotych Kościach".

EDIT2: Nie dam rady dotrzeć na konwent więc zapraszam na sesję za rok.
« Ostatnia zmiana: 05.20.2010, 07:39 wysłane przez Miras » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: